WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Artykuły

Zupa z czarnej fasoli z komosą ryżową 12+

 

Zupa z czarnej fasoli z komosą ryżową 12+. Kuchnia wegańska. Przepis na danie dla dziecka od roku wzwyż życia.

od roku wzwyż

wegańska

jajek, mleka, miodu

40 min.

Trudność - trudnosc3
trudnosc3

Ilość porcji - 4
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 5.00 (2 Głosów)

Zupa z czarnej fasoli z komosą ryżową 12+ przygotujesz w

W dużym garnku rozgrzej 2-3 łyżki stołowe wody. Wrzuć cebulę, zieloną paprykę i podsmażaj około 5 minut, aż warzywa zmiękną. W razie potrzeby podlej odrobiną wody, żeby zapobiec przywieraniu zawartości do dna garnka. Dodaj czosnek i podsmażaj jeszcze 30 sekund, aby wydobyć jego aromat. Dodaj świeże pomidory, kmin rzymski i podgrzewaj 2-3 minuty, aż pomidory zmiękną. Dodaj marchew i wlej bulion warzywny. Doprowadź do wrzenia, wsyp komosę ryżową, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 10 minut. Dodaj czarną fasolę i gotuj jeszcze 10 minut, aż komosa będzie miękka, a fasola podgrzana. Wrzuć liście szpinaku i mieszaj aż zmiękną. Zdejmij garnek z ognia, dodaj kolendrę i sok z limonki. Podawaj zupę udekorowaną siekanym awokado.

 

 


W dużym garnku rozgrzej 2-3 łyżki stołowe wody. Wrzuć cebulę, zieloną paprykę i podsmażaj około 5 minut, aż warzywa zmiękną. W razie potrzeby podlej odrobiną wody, żeby zapobiec przywieraniu zawartości do dna garnka. Dodaj czosnek i podsmażaj jeszcze 30 sekund, aby wydobyć jego aromat. Dodaj świeże pomidory, kmin rzymski i podgrzewaj 2-3 minuty, aż pomidory zmiękną. Dodaj marchew i wlej bulion warzywny. Doprowadź do wrzenia, wsyp komosę ryżową, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem 10 minut. Dodaj czarną fasolę i gotuj jeszcze 10 minut, aż komosa będzie miękka, a fasola podgrzana. Wrzuć liście szpinaku i mieszaj aż zmiękną. Zdejmij garnek z ognia, dodaj kolendrę i sok z limonki. Podawaj zupę udekorowaną siekanym awokado.


Zupa z czarnej fasoli z komosą ryżową 12+. Przepis wegetariański dla dziecka od roku wzwyż życia.

1 średniej wielkości posiekana cebula
1 posiekana, zielona papryka
4 drobno posiekane ząbki czosnku
1 szklanka krojonych świeżych pomidorów
1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
1/2 szklanki komosy ryżowej, dokładnie przepłukanej
1 duża, posiekana marchew
5 szklanek bulionu
3 szklanki ugotowanej czarnej fasoli (albo 2 puszki fasoli)
4 szklanki młodego szpinaku
1/4 szklanki posiekanej kolendry
1 łyżka stołowa soku z limonki
1 posiekane awokado


Do przepisu można dodać 1/4 łyżeczki chili.


źródło: 'Koniec z dietami', autor: dr Joel Fuhrman

Przepisy wegetariańskie

 

 







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?