WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Artykuły

Zupa dyniowo-jarmużowa 8+

 

Zupa dyniowo-jarmużowa 8+. Kuchnia wegańska. Przepis na danie dla dziecka od 8 miesiąca życia.

od 8 miesiąca

wegańska

jajek, mleka, miodu

40 min.

Trudność - trudnosc3
trudnosc3

Ilość porcji - 5
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zupa dyniowo-jarmużowa 8+ przygotujesz w

Włoszczyznę obrać i pokroić w kawałki. Opłukać jarmuż, porwać na małe kawałki i dodać do warzyw. Dorzucić również drobno pokrojoną dynię i pomidory. Zalać ok. 2 litrów wody i gotować aż warzywa będą miękkie.
Przed końcem gotowania dodać jagody goji. Wszystko zmiksować i doprawić do smaku.

 

 


Włoszczyznę obrać i pokroić w kawałki. Opłukać jarmuż, porwać na małe kawałki i dodać do warzyw. Dorzucić również drobno pokrojoną dynię i pomidory. Zalać ok. 2 litrów wody i gotować aż warzywa będą miękkie.
Przed końcem gotowania dodać jagody goji. Wszystko zmiksować i doprawić do smaku.


Zupa dyniowo-jarmużowa 8+. Przepis wegetariański dla dziecka od 8 miesiąca życia.

włoszczyzna
garść obranej dyni
garść liści jarmużu
łyżka jagód goji
3-4 pomidory
przyprawy
natka pietruszki


Zupę można podawać z ryżem, makaronem lub kaszą.

Przepisy wegetariańskie

 

 







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?