WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Nabiał

Jogurt 11+


Jogurt
pochodzi najprawdopodobniej z Indii. Zawiera żywe kultury bakterii. Ponadto zawiera około 3,3% białka, 2 do 6% tłuszczu, 3,1% cukru, 0,8% kwasu mlekowego, śladowe ilości alkoholu. W jednej szklance jogurtu znajduje się 415 miligramów bardzo dobrze przyswajalnego wapnia, witaminy i inne biopierwiastki.

Bakterie zawarte w jogurcie usprawniają pracę przewodu pokarmowego, chroniąc nas przed różnymi dolegliwościami, na przykład biegunkami. 


Jogurty są o wiele lepiej przyswajalne niż mleko, zaś pod względem wartości odżywczych są od niego bogatsze w wapń i zawierają ponad 20% więcej witamin z grupy B.







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?