Login  Login  

 Login  Login    Zamknij  Zamknij  
--- ---

Nabiał

Jogurt 11+


Jogurt
pochodzi najprawdopodobniej z Indii. Zawiera żywe kultury bakterii. Ponadto zawiera około 3,3% białka, 2 do 6% tłuszczu, 3,1% cukru, 0,8% kwasu mlekowego, śladowe ilości alkoholu. W jednej szklance jogurtu znajduje się 415 miligramów bardzo dobrze przyswajalnego wapnia, witaminy i inne biopierwiastki.

Bakterie zawarte w jogurcie usprawniają pracę przewodu pokarmowego, chroniąc nas przed różnymi dolegliwościami, na przykład biegunkami. 


Jogurty są o wiele lepiej przyswajalne niż mleko, zaś pod względem wartości odżywczych są od niego bogatsze w wapń i zawierają ponad 20% więcej witamin z grupy B.




  • Jogurt 11+
  • 1
  • 2
  • 3

Jajo kurze 7+

Jajo kurze 7+

Jajko jest produktem bogatym we wszystkie składniki potrzebne organizmowi, do prawidłowego funkcjonowania, a do tego ma mało kalorii.Zawierają także pełnowartościowe białko, witaminy A, D oraz z grupy B. Dostarczają wszystkich...

Więcej

Jogurt 11+

Jogurt 11+

Jogurt pochodzi najprawdopodobniej z Indii. Zawiera żywe kultury bakterii. Ponadto zawiera około 3,3% białka, 2 do 6% tłuszczu, 3,1% cukru, 0,8% kwasu mlekowego, śladowe ilości alkoholu. W jednej szklance jogurtu...

Więcej

Kefir 11+

Kefir 11+

W języku tureckim kefir oznacza "czuj się dobrze". Kefir jest jednym z najstarszych fermentowanych napojów mlecznych na świecie. Wiele setek lat temu stworzyli go kaukascy Górale, którzy produkowali go w...

Więcej

Jogurt 11+ - WegeMaluch.pl QR Code
Slide Qr Code by Wegemaluch.pl

Wegemaluch w Facebook
  • Polish Czech Danish English French German Slovak Slovenian Spanish
  • Translation on fly. Some sentences may be ungrammatical.

Ten serwis używa plików cookies i podobnych technologii.

Używając portalu wegemaluch.pl zgadzasz się na używanie plików cookies. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Licencja Creative Commons
Utwory Wegemaluch.pl są dostępne na licencji Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe.

Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - © by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2018. All rights reserved