WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Warzywa

Kalafior 6+

Kalafior, podobnie do brokuł, kapusty i jarmuż, jest bardzo zdrowy. Zawiera sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoteny, witaminy: K, B1, B2, B6, C; kwasy: nikotynowy oraz pantotenowy.

Kalafior stosowany jest do zup, surówek i sałatek oraz jako ozdoby na stołach. Kalafior posiada mleczny, słodkawy i lekko orzechowy smak. Jest stosunkowo łatwy do przygotowania, gdyż należy tylko obrać go z liści i dokładnie umyć. Można go jeść na surowo, jak i na zimno. Najlepszy jest ugotowany i podany z bułką tartą, z sosem serowym, albo dodany do zupy warzywnej lub przetworzony na zupę kalafiorową. Nadaje się również jako dodatek do wielu sałatek.







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?