Logo

Zupa dyniowa

Kategoria: Obiad Opublikowano Magdalena Sikoń

 

Zupa dyniowa. Kuchnia wegańska. Przepis na danie dla dziecka od 12 miesiąca życia.

od 12 miesiąca

wegańska

jajek, mleka, miodu

40 min.

Trudność - trudnosc1
trudnosc1

Ilość porcji - 6
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zupa dyniowa przygotujesz w

Dynie pokroić i wstawić do piekarnika. Cebulkę pokroić, marchewkę obrać i podsmażyć w garnku, dodać bulion. Gdy dynia będzie miękka obieramy ją ze skórki i dodajemy do bulionu, całość miksujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.

Bazę zupy dzielmy na trzy porcje, do pierwszej wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy kolendrą i kuminem, do drugiej sok z dwóch pomarańczy i starty imbir (jeszcze chwilę miksujemy) i do ostatniej mało orzechowe.

Smacznego!

 

 


Dynie pokroić i wstawić do piekarnika. Cebulkę pokroić, marchewkę obrać i podsmażyć w garnku, dodać bulion. Gdy dynia będzie miękka obieramy ją ze skórki i dodajemy do bulionu, całość miksujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.

Bazę zupy dzielmy na trzy porcje, do pierwszej wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy kolendrą i kuminem, do drugiej sok z dwóch pomarańczy i starty imbir (jeszcze chwilę miksujemy) i do ostatniej mało orzechowe.

Smacznego!


Zupa dyniowa. Przepis wegetariański dla dziecka od 12 miesiąca życia.

1,5 litra bulionu warzywnego
5-6 marchewek
dynia
cebula
sól
pieprz
papryka czerwona


Wspólna baza zupy, trzy smaki – z masłem orzechowym, z pomarańczą i imbirem, z mlekiem kokosowym.

Przepisy wegetariańskie

 

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.