Logo

Kotlety jajeczno-jaglane

Kategoria: Obiad Opublikowano Magdalena Sikoń

 

Kotlety jajeczno-jaglane. Kuchnia wegetariańska. Przepis na danie dla dziecka od 10 miesiąca życia.

od 10 miesiąca

wegetariańska

mleka, miodu

30 min.

Trudność - trudnosc1
trudnosc1

Ilość porcji - 7
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kotlety jajeczno-jaglane przygotujesz w

Jajka i kaszę zmielić na gładką masę, dodać szczypiorek i koperek. Wszystko dokłądnie wymieszać i dodać przyprawy. Ja doprawiłam solą i pieprzem. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć przez chwilę na złocisty kolor.

 

 


Jajka i kaszę zmielić na gładką masę, dodać szczypiorek i koperek. Wszystko dokłądnie wymieszać i dodać przyprawy. Ja doprawiłam solą i pieprzem. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć przez chwilę na złocisty kolor.


Kotlety jajeczno-jaglane. Przepis wegetariański dla dziecka od 10 miesiąca życia.

3 ugotowane jajka
1/2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
łyżka posiekanego koperku
łyżka posiekanego szczypiorku
przyprawy według uznania


Kotlety są bardzo delikatne i łatwo się rozpadają.

Przepisy wegetariańskie

 

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.