Logo

Kotlety jaglano-dyniowo-szpinakowe

Kategoria: Obiad Opublikowano Magdalena Sikoń

 

Kotlety jaglano-dyniowo-szpinakowe. Kuchnia wegetariańska. Przepis na danie dla dziecka od 10 miesiąca życia.

od 10 miesiąca

wegetariańska

jajek, mleka, miodu

30 min.

Trudność - trudnosc3
trudnosc3

Ilość porcji - 6
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kotlety jaglano-dyniowo-szpinakowe przygotujesz w

Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie, dynię pokroić na małe kawałki i dusić do miękkości. Pod koniec dodać szpinak. Gdy warzywa będą miękkie doprawić np. solą.
Warzywa połączyć z kaszą jaglaną. Jeżeli "farsz" będzie zbyt płynny można dodać bułki tartej. Kotlety usmażyć na złoty kolor.

 

 


Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie, dynię pokroić na małe kawałki i dusić do miękkości. Pod koniec dodać szpinak. Gdy warzywa będą miękkie doprawić np. solą.
Warzywa połączyć z kaszą jaglaną. Jeżeli "farsz" będzie zbyt płynny można dodać bułki tartej. Kotlety usmażyć na złoty kolor.


Kotlety jaglano-dyniowo-szpinakowe. Przepis wegetariański dla dziecka od 10 miesiąca życia.

1/2 szkl. kaszy jaglanej
mała dynia
opakowanie szpinaku
bułka tarta


Przepisy wegetariańskie

 

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.