WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Warzywa

Brokuł 7+

Brokuł, podobnie jak przy zakupie kalafiora należy zwrócić uwagę na to aby wybrać nie uszkodzone, pozbawione plam różyczki, a otaczające je liście nie powinny być żółte.

Brokuł jest warzywem zasobnym w betakaroten, witaminy C, B1, B2, B3 oraz sole mineralne takie, jak: wapń, żelazo, fosfor, magnez, siarka i potas.

Brokuły są lekko wzdymające i w czasie gotowania wydzielają charakterystyczny zapach, który można osłabić, dodając do wody odrobinę mleka lub skórkę od chleba. Aby nie straciły koloru, podobnie jak większość zielonych warzyw powinny być gotowane bez przykrycia.







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?