WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Warzywa

Kapusta pekińska 6+

Kapusta pekińska, warzywo to cechuje duża wartość odżywcza, zwłaszcza biologiczna i smakowa. Kapusta pekińska zawiera dużo białka w korzystnej dla organizmu człowieka postaci aminokwasów lizyny, metioniny i tryptofanu oraz cukrów, karotenu, witaminy C, wapnia, fosforu oraz żelaza. Ponadto zawiera m.in.: sód, potas, magnez, mangan,  witaminę E, B1, B2, B6.


Z kapusty pekińskiej robi się najczęściej sałatki i surówki. Z dodatkiem majonezu, soli, śmietany smakuje wyśmienicie. Poza tym jest zdrowa i zwiększa apetyt.







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?