WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Oleje i oliwy

Olej z pestek winogron 6+

Olej z pestek winogron- olej roślinny; spośród znanych tłuszczów zawiera najwięcej kwasu linolowego. Jest bogaty w witaminę E. Jest stosowany w przemyśle spożywczym i chemicznym. Otrzymywany jest z nasion winogron dojrzewających w ciepłym klimacie Hiszpanii.  Olej z pestek winogron jest dość znany spośród wszystkich tłuszczów i zawiera najwięcej kwasu linolowego.

Olej obniża poziom cholesterolu i jest niezwykle bogatym źródłem witaminy E. Witamina E jest składnikiem kremów odmładzających, czy popularnych kapsułek witaminowych, reklamowanych jako warunek utrzymania młodości oraz pięknego wyglądu skóry. Jest również jednym z najsilniejszych antyutleniaczy.
Olej znakomicie nadaje się do sałatek, do smażenia, pieczenia oraz gotowania. Podstawową jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku składników potraw. Potrawy usmażone na oleju z pestek winogron nie przechodzą obcym aromatem, nie zmienią swoich subtelnych nut smakowych i zapachowych. Pozytywem jest jeszcze to, że nie będą miały irytującego tłustego posmaku. Olej z pestek winogron jest produktem niezwykle ekonomicznym.







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?