Login  Login  

 Login  Login    Zamknij  Zamknij  
--- ---

Naleśniki zawijane z masą twarogowo-szpinakową 12+

 

Naleśniki zawijane z masą twarogowo-szpinakową 12+. Kuchnia wegetariańska. Przepis na danie dla dziecka od 12 miesiąca życia.

od 12 miesiąca

wegetariańska

jajek, miodu

30 min.

Trudność - trudnosc3
trudnosc3

Ilość porcji - 4
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 4.60 (5 Głosów)

Naleśniki zawijane z masą twarogowo-szpinakową 12+ przygotujesz w

z mąki, wody, mleka, szczypty soli i kurkumy zrób ciasto na naleśniki, usmaż naleśniki, cebule obierz, z papryki usuń gniazdo nasienne, umyj zieleninę i warzywa, pokrój warzywa w kostkę, szczypior posiekaj, na rozgrzanej oliwie z rumień cebulę, dodaj paprykę i chwilę smaż, następnie dodaj szczypior i szpinak oraz oberwane listki tymianku, chwilę mieszaj i przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, odstaw aż ostygnie, zawartość patelni zmiksuj na gładką masę z twarogiem i cytryną, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj do masy słonecznik, wymieszaj, na każdym naleśniku rozsmaruj porcje masy, zwiń naleśniki, a następnie pokrój je na cztery kawałki

autor: Marta Krawczyk
źródło: www.zdrowyprzedszkolak.org

 

 


z mąki, wody, mleka, szczypty soli i kurkumy zrób ciasto na naleśniki, usmaż naleśniki, cebule obierz, z papryki usuń gniazdo nasienne, umyj zieleninę i warzywa, pokrój warzywa w kostkę, szczypior posiekaj, na rozgrzanej oliwie z rumień cebulę, dodaj paprykę i chwilę smaż, następnie dodaj szczypior i szpinak oraz oberwane listki tymianku, chwilę mieszaj i przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, odstaw aż ostygnie, zawartość patelni zmiksuj na gładką masę z twarogiem i cytryną, dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj do masy słonecznik, wymieszaj, na każdym naleśniku rozsmaruj porcje masy, zwiń naleśniki, a następnie pokrój je na cztery kawałki

autor: Marta Krawczyk
źródło: www.zdrowyprzedszkolak.org


Naleśniki zawijane z masą twarogowo-szpinakową 12+. Przepis wegetariański dla dziecka od 12 miesiąca życia.

300 g mąki pszennej razowej drobnomielonej
szklanka wody
1/2 szklanki mleka
100 g twarogu
100 g szpinaku świeżego
1/2 żółtej papryki
garść pestek słonecznika
cebula
łyżka soku z cytryny
kilka gałązek świeżego tymianku
szczypior
olej do smażenia naleśników
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kurkuma


Przepisy wegetariańskie

 

 





Naleśniki zawijane z masą twarogowo-szpinakową 12+ - WegeMaluch.pl QR Code
Slide Qr Code by Wegemaluch.pl


Wegemaluch w Facebook
  • Polish Czech Danish English French German Slovak Slovenian Spanish
  • Translation on fly. Some sentences may be ungrammatical.

Ten serwis używa plików cookies i podobnych technologii.

Używając portalu wegemaluch.pl zgadzasz się na używanie plików cookies. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Licencja Creative Commons
Utwory Wegemaluch.pl są dostępne na licencji Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe.

Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - © by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2017. All rights reserved