Login  Login  

 Login  Login    Zamknij  Zamknij  
--- ---

Zupa marchewkowo-migdałowa z imbirem 12+

 

Zupa marchewkowo-migdałowa z imbirem 12+. Kuchnia wegańska. Przepis na danie dla dziecka od 12 miesiąca życia.

od 12 miesiąca

wegańska

jajek, mleka, miodu

60 min.

Trudność - trudnosc3
trudnosc3

Ilość porcji - 4
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 5.00 (5 Głosów)

Zupa marchewkowo-migdałowa z imbirem 12+ przygotujesz w

Migdały sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórek. Marchew i pietruszkę kroimy w talarki, seler obieramy ze skórki i zostawiamy w całym kawałku. Rozgrzewamy olej i wrzucamy 2 szczypty kurkumy, mieszamy tak by się przyprawa nie przypaliła. Dodajemy czosnek, a po chwili marchew oraz pietruszkę. Dodajemy odrobinę wody i podduszamy warzywa przez ok 10 min. Następnie dolewamy wrzątek ok2 litry, dodajemy resztę przypraw, sól i migdały oraz seler i gotujemy na małym ogniu ok 40 min. Na kilka minut przed końcem dodajemy utarty kawałek ok1 cm świeżego imbiru. Wyjmujemy seler, liść laurowy i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem. Podajemy z brązowym ryżem.

Autor przepisu Maria Hirowska, Poznański moderator kampanii, antoshkowesmaczki.blogspot.com

 

 


Migdały sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórek. Marchew i pietruszkę kroimy w talarki, seler obieramy ze skórki i zostawiamy w całym kawałku. Rozgrzewamy olej i wrzucamy 2 szczypty kurkumy, mieszamy tak by się przyprawa nie przypaliła. Dodajemy czosnek, a po chwili marchew oraz pietruszkę. Dodajemy odrobinę wody i podduszamy warzywa przez ok 10 min. Następnie dolewamy wrzątek ok2 litry, dodajemy resztę przypraw, sól i migdały oraz seler i gotujemy na małym ogniu ok 40 min. Na kilka minut przed końcem dodajemy utarty kawałek ok1 cm świeżego imbiru. Wyjmujemy seler, liść laurowy i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem. Podajemy z brązowym ryżem.

Autor przepisu Maria Hirowska, Poznański moderator kampanii, antoshkowesmaczki.blogspot.com


Zupa marchewkowo-migdałowa z imbirem 12+. Przepis wegetariański dla dziecka od 12 miesiąca życia.

-4 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
2 ząbki czosnku
kawałek świeżego imbiru
garść migdałów
dobry olej

przyprawy: kozieradka, liść laurowy, ziele angielskie, kurkuma, kolendra, sól morska


Dzieci uwielbiają tą zupę ze względu na jej delikatny smak.

Przepisy wegetariańskie

 

 





Zupa marchewkowo-migdałowa z imbirem 12+ - WegeMaluch.pl QR Code
Slide Qr Code by Wegemaluch.pl


Wegemaluch w Facebook
  • Polish Czech Danish English French German Slovak Slovenian Spanish
  • Translation on fly. Some sentences may be ungrammatical.

Ten serwis używa plików cookies i podobnych technologii.

Używając portalu wegemaluch.pl zgadzasz się na używanie plików cookies. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Licencja Creative Commons
Utwory Wegemaluch.pl są dostępne na licencji Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe.

Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - © by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2018. All rights reserved