WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Warzywa

Patison 5+

patison w diecie dzieckaPatison charakteryzuje się znaczną zawartością witaminy C, zdecydowanie wyższą niż pozostałe rośliny z rodziny dyniowatych. Dzięki zawartości tej witaminy, działającej jako przeciwutleniacz, nasz organizm chroniony jest przed działaniem wolnych rodników, odpowiedzialnych między innymi za proces starzenia się skóry. Za sprawą zawartości witaminy C, tkanki szybciej i efektywniej się regenerują, przez co zdecydowanie dłużej możemy cieszyć się zdrowiem.

 

Badania naukowe potwierdzają obecność wapnia w patisonach, który jest wręcz niezbędny dla utrzymania zdrowych kości oraz zębów. Dzięki temu warzywa te mogą w efektywny sposób przyczyniać się do zapobiegania osteoporozie. Wapń odgrywa też istotną rolę w procesie prawidłowego krzepnięcia krwi. Warto podkreślić, że dzięki zawartości magnezu oraz potasu, patisony wykazują wpływ na prawidłową pracę serca, a także układu krwionośnego. Potas w znaczący sposób przyczynia się też do utrzymania regularnego rytmu serca oraz poprawia zdolność koncentracji.

Ogromnymi zaletami patisonów jest niskokaloryczność i lekkostrawność. Dlatego też między innymi spożywanie patisonów poleca się osobom, którym grozi otyłość. Wprowadzenie na stałe do codziennego menu patisonów sprawi zatem, że zapobieganie otyłości.







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?