WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Ziarna

Kasza gryczana 8+

Kasza gryczana zawiera znaczne ilości lecytyny i witaminy E, nie ma w niej glutenu. Korzystnie wpływa na proces powstawania krwinek. Kasza gryczana to rodzaj kaszy wytwarzanej z łuskanych i prażonych ziaren gryki. Jej odmianę, kasze krakowską, produkuje się głównie w Polsce. Kasza gryczana w swoim składzie zawiera dużą ilość białka, węglowodanów oraz składniki mineralne, witaminy B1, witaminy PP, witaminę E, a także związki mineralne tj. wapń, żelazo, kwas foliowy, fosfor, potas i magnez.

Poprawiono: wtorek, 19, listopad 2013 08:57

Odsłony: 6073

Czytaj wicej Czytaj więcej...




Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?