WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Jesteśmy otwarci na współpracę

tarta2Podstawowa szkoła imienia Stanisława Kostki Potockiego nr. 261, lokalizacja warszawski wilanów. Od razu, bez owijania w bawełnę poruszam temat stołówki. Muszę przyznać, że dawno nie byłam tak miło zaskoczona. Pełna współpraca - wegetarianizm - proszę bardzo, podobnie inne diety. Mail do rodziców z miesięcznym jadłospisem - bez problemu. Trzeba zmienić składniki lub potrawę - bez kłopotu - na telefon, maila. Uwaga - szkoła jest publiczna.
Uważam, że takie "dobre praktyki" trzeba pokazywać, mówić o nich i nagłaśniać. Wierzę, że dzięki takim fajnym przykładom, tym którym się nie chce, choć odrobinę bedzie głupio - i zacznie się chcieć. Bo jak zawsze - wystarczy tylko dobra wola i wszystko staje się proste.

Oczywiście, pewnie jestem naiwna, ale co tam. Zapraszam na rozmowę z panią Elżbietą Sochą, właścicielką cateringu żywiącego dzieci we wspomnianej szkole.

Jak zaczęła się Państwa „przygoda” z cateringiem?Mapa bitowa w logo DGES
Żywienie dzieci i młodzieży zakorzenione jest głęboko w moich tradycjach rodzinnych. Moja mama przez blisko 50 lat pracowała w jednej ze śródmiejskich szkół podstawowych jako kucharka, natomiast ja przez ponad 25 lat na stanowisku kierownika stołówki szkolnej. Wobec prywatyzacji stołówek szkolnych podjęłam wyzwanie i założyłam działalność gospodarczą, dzięki czemu mogę realizować dalej swoją pasję jaką jest gotowanie i przede wszystkim praca z dziećmi.

Jak i czym chcecie wygrać z konkurencją?
Naszym atutem przede wszystkim jest długoletnie doświadczenie oraz indywidualne podejście do każdego dziecka jak i rodzica. Doskonale rozumiemy potrzeby dzieci oraz jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie ze strony rodziców.

tarta2Podstawowa szkoła imienia Stanisława Kostki Potockiego nr. 261, lokalizacja warszawski wilanów. Od razu, bez owijania w bawełnę poruszam temat stołówki. Muszę przyznać, że dawno nie byłam tak miło zaskoczona. Pełna współpraca - wegetarianizm - proszę bardzo, podobnie inne diety. Mail do rodziców z miesięcznym jadłospisem - bez problemu. Trzeba zmienić składniki lub potrawę - bez kłopotu - na telefon, maila. Uwaga - szkoła jest publiczna.
Uważam, że takie "dobre praktyki" trzeba pokazywać, mówić o nich i nagłaśniać. Wierzę, że dzięki takim fajnym przykładom, tym którym się nie chce, choć odrobinę bedzie głupio - i zacznie się chcieć. Bo jak zawsze - wystarczy tylko dobra wola i wszystko staje się proste.

Oczywiście, pewnie jestem naiwna, ale co tam. Zapraszam na rozmowę z panią Elżbietą Sochą, właścicielką cateringu żywiącego dzieci we wspomnianej szkole.

Jak zaczęła się Państwa „przygoda” z cateringiem?Mapa bitowa w logo DGES
Żywienie dzieci i młodzieży zakorzenione jest głęboko w moich tradycjach rodzinnych. Moja mama przez blisko 50 lat pracowała w jednej ze śródmiejskich szkół podstawowych jako kucharka, natomiast ja przez ponad 25 lat na stanowisku kierownika stołówki szkolnej. Wobec prywatyzacji stołówek szkolnych podjęłam wyzwanie i założyłam działalność gospodarczą, dzięki czemu mogę realizować dalej swoją pasję jaką jest gotowanie i przede wszystkim praca z dziećmi.

Jak i czym chcecie wygrać z konkurencją?
Naszym atutem przede wszystkim jest długoletnie doświadczenie oraz indywidualne podejście do każdego dziecka jak i rodzica. Doskonale rozumiemy potrzeby dzieci oraz jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie ze strony rodziców.

otwartość na współpracę

Nasza działalność koncentruje się głównie na zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży, jesteśmy małą rodzinną firmą, która nie jest nastawiona na szybki zysk, kosztem obniżenia jakości serwowanych posiłków. Naszą dewizą jest jakość, różnorodność oraz już wspominałam otwartość we współpracy z placówkami i rodzicami w zakresie żywienia najmłodszych.

IMG 00081Jakie diety oferujecie?
Oferujemy szeroką gamę diet, między innymi bezglutenową, bezmleczną, wegetariańską, cukrzycową, alergii pokarmowych czy też dietę wynikającą z przekonań religijnych.

Czy na prośbę rodziców wysyłacie jadłospis i możecie modyfikować, bo np. dziecko nie lubi jakiś potraw, produktów?
Staramy się być, elastyczni i w miarę możliwości sprostać oczekiwaniom dziecka i rodzica, aczkolwiek jako że zajmujemy się zbiorowym żywieniem dzieci, niektórych próśb mimo szczerych chęci nie jesteśmy wstanie zrealizować. Wszelkie niedogodności wobec tego rekompensujemy szerokim wyborem diet, wówczas przygotowujemy indywidualny jadłospis. Nadto układając menu wybieramy potrawy, które po prostu smakują znakomitej większości dzieci. Nasze jadłospisy są bardzo zróżnicowane, serwujemy tradycyjne potrawy, lecz także w szerokiej mierze są to dania kuchni międzynarodowej, tak by każde dziecko miało okazję spróbować również orientalnych smaków. Przede wszystkim obserwujemy i słuchamy dzieci, bardzo zależy nam na ich opinii, jeśli jakieś danie nie spotka się z ich uznaniem, wówczas wycofujemy je z naszego menu, jak i jeśli jakieś danie cieszy się szczególną aprobatą to pojawia się ono częściej w naszych jadłospisach.

produkty

Z jakich produktów przygotowujecie posiłki?
Przygotowując posiłki dla dzieci stawiamy na wysoką jakość produktów. Współpracujemy z dostawcami mięsa oraz warzyw oferującymi certyfikowane produkty, spełniające wszelkie normy żywieniowe, o których doborze nie decyduje tylko cena. Korzystamy wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców, unikamy przetworzonych produktów, zapewniając dzieciom zdrowe i smaczne posiłki.

Jak „radzicie” sobie z sezonowością produktów?wiert
Przygotowując menu dla najmłodszych staramy się jak najbardziej wykorzystywać produkty sezonowe. Obecnie większość owoców i warzyw dostępna jest przez cały rok, bez względu na porę roku jednakże oczywistym jest, iż jakość produktów pozasezonowych jest wątpliwa, dlatego też w okresie zimowym w naszym menu ograniczamy owoce i warzywa sprowadzone z drugiego końca świata, stawiając na nasze polskie produkty - warzywa korzenne, strączkowe czy kapustne.

Czy na prośbę rodziców wysyłacie jadłospis i możecie modyfikować, bo np. dziecko nie lubi jakiś potraw, produktów?
Staramy się być, elastyczni i w miarę możliwości sprostać oczekiwaniom dziecka i rodzica, aczkolwiek jako że zajmujemy się zbiorowym żywieniem dzieci, niektórych próśb mimo szczerych chęci nie jesteśmy wstanie zrealizować. Wszelkie niedogodności wobec tego rekompensujemy szerokim wyborem diet, wówczas przygotowujemy indywidualny jadłospis. Nadto układając menu wybieramy potrawy, które po prostu smakują znakomitej większości dzieci. Nasze jadłospisy są bardzo zróżnicowane, serwujemy tradycyjne potrawy, lecz także w szerokiej mierze są to dania kuchni międzynarodowej, tak by każde dziecko miało okazję spróbować również orientalnych smaków. Przede wszystkim obserwujemy i słuchamy dzieci, bardzo zależy nam na ich opinii, jeśli jakieś danie nie spotka się z ich uznaniem, wówczas wycofujemy je z naszego menu, jak i jeśli jakieś danie cieszy się szczególną aprobatą to pojawia się ono częściej w naszych jadłospisach.

bilansowanie

IMG 00071Kto sprawdza Wasze jadłospisy pod kątem odpowiedniego zbilansowania posiłków?
Priorytetem naszej działalności jest zapewnienie dzieciom zdrowych, pełnowartościowych oraz zrównoważonych posiłków, eliminując z naszego menu produkty przetworzone. Dlatego też w przygotowywaniu naszych jadłospisów pomaga nam renomowany warszawski dietetyk. Tym samym nasze jadłospisy odpowiadają wszelki normom żywieniowym, aczkolwiek mimo współpracy z licencjonowanym dietetykiem oraz dużego doświadczenia, nie stoimy w miejscu i staramy się stale poszerzać wiedzę w zakresie żywienia dzieci i młodzieży poprzez udział w licznych szkoleniach oraz kursach.

Czy dzieci mogą wybierać sobie i modyfikować posiłki przez Was przygotowane?
Specyfika prowadzonej przez nas działalności uniemożliwia modyfikacje menu przy okienku, musimy pamiętać, że jest to zbiorowe żywienie dzieci, aczkolwiek często dajemy dzieciom możliwość wyboru surówki, napojów czy też sosów.

Co jest dla was najważniejsze w waszej działalności?
Największą przyjemność sprawia nam zadowolenie dzieci i rodziców z serwowanych przez nas posiłków.

 







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poprzedni Następny
Zdrowie na talerzu, rozmowa z Iwoną Kibil, specjalistą ds. żywienia

Zdrowie na talerzu, rozmowa z Iwoną Kibi…

Wywiad

Od kiedy i dlaczego zostałas weganką? Jestem weganką od kilku lat (nie potrafię dokładnie sprecyzować od kiedy) i przechodziłam w ten nurt żywienia stopniowo. Od czasu liceum byłam wegetarianką jedzącą nabiał...

Polskie Towarzystwo Dietetyki. Prawidłowe odżywianie to styl życia, dr. inż. Danuta Gajewska

Polskie Towarzystwo Dietetyki. Prawidłow…

Wywiad

Temat zdrowego i świadomego jedzenia zagościł na dobre w m.in. mediach i internecie. Czy to jest nowa moda, która zaraz minie? To nie jest krótkotrwała moda na zdrowe żywienie tak jak...

Urszula Dudziak, Życie jest cudowne

Urszula Dudziak, Życie jest cudowne

Wywiad

Zostajesz poproszona o napisanie piosenki obrazującej Twoje życie. Jaki miałaby ona tytuł? Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Ja traktuje to wszystko co mnie spotkało, to moje...

Czesław i Elżbieta Lang, weganizm - nasza droga do zdrowia

Czesław i Elżbieta Lang, weganizm - nasz…

Wywiad

Kiedy i dlaczego zmieniliście styl życia? Czesław Lang:Stało się to trochę przypadkiem, trochę też z konieczności rzeczy, ponieważ w pewnym momencie mojego życia miałem problemy ze zdrowiem. Miałem problemy z arytmią, miałem...

Wegetarianizm po czesku, rozmowa z Jitka Skočková

Wegetarianizm po czesku, rozmowa z Jitka…

Wywiad

Ilu wegetarian i wegan jest w Czechach? Dysponujemy tylko badaniami przeprowadzonymi w 1999 roku przez firmę Stemmark. Według ich raportu w Republice Czeskiej żyje ok. 2% wegetarian. To jednak są już...

Przemoc to forma bezsilności, rozmowa z Lucyną Kicińską z Fundacji Dzieci Niczyje

Przemoc to forma bezsilności, rozmowa z …

Wywiad

Przemoc co kryje się pod tym słowem? Jak je rozumieć? Przemoc to bardzo szerokie pojęcie. To nie tylko bicie, które pozostawia widoczne ślady – siniaki, zadrapania czy złamaną rękę, to także...

Wege po angielsku, rozmowa z Liz O'Neill z brytyjskiego The Vegetarian Society

Wege po angielsku, rozmowa z Liz O'Neill…

Wywiad

Jaki jest stosunek Anglików do wegetarianizmu i weganizmu? Wegetarianizm jest traktowany jak coś 'normalnego', natomiast weganizm staje się coraz bardziej popularny. Oczywiście argumenty na rzecz weganizmu są powszechnie znane. Jednak większość...

Wegetarianizm w wydaniu bułgarskim - rozmowa z Lubomir'em Stoyanov'em

Wegetarianizm w wydaniu bułgarskim - roz…

Wywiad

Ilu wegetarian żyje w Bułgarii?Nie ma oficjalnych statystyk, ale sądzę, że jest to około 2-3% populacji.Od kiedy działa Wasza organizacja i ilu ma członków?Bułgarski wegetarianim i weganizm odrodził się w...

Mariusz Gierszewski, dziennikarz radia Zet. Wege dla mediów nie istnieje

Mariusz Gierszewski, dziennikarz radia Z…

Wywiad

Wegetarianizm i weganizm to tematy medialne czy tematy, których nie warto podejmować?To tematy, które trzeba podejmować, ale warto pamiętać, że dla mainstreamowych mediów są to tematy poboczne. Media ogólnopolskie sięgają...

Dieta tradycyjna jest dietą zabójczą, rozmowa z Prof. Januszem Książykiem

Dieta tradycyjna jest dietą zabójczą, ro…

Wywiad

Dieta wegetariańska wśród dzieci wzbudza wiele kontrowersji. Jak to się stało że Instytut "Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka" promuje ten sposób żywienia? Zespół lekarzy z CZD wychodzi z założenia, że promowanie...

Wegetarianizm, to spokojna, kojąca muzyka. Piotr Sawicki -  Pola Quartet Jazz

Wegetarianizm, to spokojna, kojąca muzyk…

Wywiad

Świat muzyka to świat dźwięków - czy od razu po przebudzeniu - obrazy, słowa, gesty układają się w nuty?Raczej melodie pojawiają się w mojej głowie pod wpływem różnych emocji. To...

Magdalena Środa. Mój wegetarianizm jest procesem

Magdalena Środa. Mój wegetarianizm jest …

Wywiad

Coraz częściej i głośniej mówi się o wegetarianizmie i wegetarianach. Ale również przy tej okazji przeciwnicy mają bardzo dużo do powiedzenia. Dlaczego w Polsce nie ma tolerancji dla nietradycyjnego życia?Bo...

Agnieszka Kaczanowska. Matki to mistrzynie zarządzania czasem.

Agnieszka Kaczanowska. Matki to mistrzyn…

Wywiad

Mama +dziecko + praca czy jedna kobieta może połączyć te składniki bez rezygnacji z siebie i swojego życia? Być może to mieszanka wybuchowa ;-) ale jakże ekscytująca! A tak na serio...

Stop dla doskonałości rozmowa z Martą Szyszko, założycielką bloga Niedoskonałamama.pl

Stop dla doskonałości rozmowa z Martą Sz…

Wywiad

Czym jest doskonałość w oczach kobiet - matek?Dobre pytanie! Myślę, że niemały mętlik wprowadza obraz medialny i oczekiwania społeczne. Matka, która w pełni oddaje się wychowaniu dzieci, jest na cenzurowanym, bo...

Fanatyzm jest niezdrowy, rozmowa z psycholog Dorotą Hołówką

Fanatyzm jest niezdrowy, rozmowa z psych…

Wywiad

Wegetarianizm i weganizm to tylko dieta czy również sposób myślenia, życia?Dla mnie jest to przede wszystkim sposób życia. Zauważyłam dużą zależność pomiędzy rozwojem osobistym, a sposobem odżywiania się, im więcej...

Pozytywna nienormalność, rozmowa z Anitą, matką i testerką kosmetyków

Pozytywna nienormalność, rozmowa z Anitą…

Wywiad

Od kiedy testujesz kosmetyki dla dzieci i kobiet?Kosmetyki dla kobiet testuję od czasu kiedy ich zaczęłam używać – jak każda z nas. Przecież kupując nowy kosmetyk nigdy nie ma się...

Julia Pietrucha. Nie godzę się na cierpienie zwierząt

Julia Pietrucha. Nie godzę się na cierpi…

Wywiad

Życie jest.... zaskakujące. Wiele rzeczy dzieje się obok nas, ale często nie zwracamy na nie uwagi. Dlatego staram się mieć otwarty umysł, słuchać ludzi, rozmawiać z nimi, żeby niczego nie przeoczyć. Budzi...

Katarzyna Bogucka. O ilustrowaniu dziecięcego świata

Katarzyna Bogucka. O ilustrowaniu dzieci…

Wywiad

Dzieci to bardzo wymagający odbiorcy - nie boi się Pani konfrontować swojej wizji ze światem Najmłodszych?Dzieci to przede wszystkim bardzo otwarci odbiorcy. Ich świat, a może bardziej jego otoczenie jest...

Lucyna Wieczorek. Dojrzewalnia róż

Lucyna Wieczorek. Dojrzewalnia róż

Wywiad

Dojrzewalnia Róż - co kryje się pod tą nazwą?Dojrzewalnia to przestrzeń sprzyjająca rozwojowi. Jesteśmy siecią kobiecych organizacji, które współpracują realizując projekty rozwojowe dla kobiet takiej jak właśnie startujący Festiwal PROGRESSteron...

Dominika Zaręba. Ekożycie bez granic

Dominika Zaręba. Ekożycie bez granic

Wywiad

Ekoturystka - brzmi ciekawie, intrygująco, ale również tajemniczo. Co kryje się pod tym hasłem?Ekoturystyka to styl podróżowania bliskiego naturze, aktywny i poznawczy. To podróżowanie w miejsca wyróżniające się bogactwem przyrody...

Marta Sobiło. Bo prawdziwe BLW dzieje się ‘przy okazji’

Marta Sobiło. Bo prawdziwe BLW dzieje si…

Wywiad

Wegetarianizm to dla Ciebie?Coś o co starałam się bardzo długo. Od lat. Pierwsza próba w 1LO- jakieś 15 lat. Pół roku bez mięsa, cała rodzina z wieczną pretensją. Ostatecznie pogorszył...

Agnieszka Mocarska. Wszystko ma duszę

Agnieszka Mocarska. Wszystko ma duszę

Wywiad

Wegetarianizm to dla Ciebie?Compassion over cruelty. Podoba mi się świat, w którym nie zabija się, nie poniża – ogólnie nie używa nikogo. Bliski jest mi indiański animizm, według którego wszystko...

Jola Słoma, Mirek Trymbulak. Smak smakuje węchem

Jola Słoma, Mirek Trymbulak. Smak smakuj…

Wywiad

Jak smakuje smak? Jola Słoma: Smak smakuje węchem. Niestety okazuje się, że bez węchu nie ma smaku. Przekonałam się o tym, gdy po powrocie z Indii zachorowałam na zapalenie płuc...

Karolina Gruszka. Wegetarianizm jest spójną częścią mnie

Karolina Gruszka. Wegetarianizm jest spó…

Wywiad

Od kiedy i dlaczego została Pani wege?Wegetarianką zostałam w siódmej klasie podstawówki. Wspólnie z przyjaciółką zaczęłyśmy interesować się problemami związanymi z ekologią, ochroną zwierząt. Po raz pierwszy prawdziwie uświadomiłam sobie...

Zwierze nie jest rzeczą wywiad z Cezarym Wyszyńskim

Zwierze nie jest rzeczą wywiad z Cezarym…

Wywiad

Budzisz się rano i o czym myślisz?Zastanawiam się czy będą dzisiaj korki w drodze do siedziby fundacji, co jest do zrobienia tego dnia – chyba o tym samym, co każdy...

Michał Olszański. Zwierzęta uczą miłości

Michał Olszański. Zwierzęta uczą miłości

Wywiad

Świat bez zwierząt byłby……Świat bez zwierząt byłby pusty i bezbarwny. W Pana domu schronienie znalazły cztery psy i dwa koty. Jak do Pana trafiły i czym Pana ujęły?Od 20 lat mieszkamy...

Pies za kratkami wywiad z mjr Romanem Paszko

Pies za kratkami wywiad z mjr Romanem Pa…

Wywiad

„W ludziach więcej rzeczy zasługuje na podziw niż na pogardę”  A Camus Przyjaciele, czyli pies w celiPod taką nazwą programu kryje się przyjaźń jaka tworzy się pomiędzy skazanymi, biorącymi udział w programie...

Magda Kumorek - Życie jest cudem

Magda Kumorek - Życie jest cudem

Wywiad

Magda Kumorek to spokojna woda czy nieokiełznany żywioł? Morze, które czasem bywa wzburzone. Czym jest dla Pani życie? Cudem. Co ceni a czego nienawidzi Pani u ludzi? Cenię szczerość i pasje ,nie lubię chamstwa i...

Patrycja Kosiarkiewicz - Słucham duszy

Patrycja Kosiarkiewicz - Słucham duszy

Wywiad

Wegetarianizm to dla Pani? Jedyna opcja. Od kiedy i dlaczego została Pani wegetarianką? Jestem vege od 1998. Dlaczego? Cóż, z powodów duchowych. Praktykuję pracę nad świadomością - gdy się to robi na poważnie...

Paulina Przybysz - Świat będzie lepszy

Paulina Przybysz - Świat będzie lepszy

Wywiad

Bycie wege to dla Ciebie....Rzecz naturalna. Zjedzenie mięsa jest dla mnie abstrakcyjne jak spożycie na przykład kawałka styropianu. Po prostu nie wiem po co miałabym robić coś tak dziwnego i...

Agata Buzek. Świadomy wegetarianizm

Agata Buzek. Świadomy wegetarianizm

Wywiad

Wegetarianizm to dla Pani.... Naturalna i prosta konsekwencja moich przekonań.Kocham zwierzęta i nie wyobrażam sobie że raz się nimi zachwycam, głaszczę, a za chwilę zjadam – i nie pamiętam że w...

Małgorzata Desmond o wegedzieciakach

Małgorzata Desmond o wegedzieciakach

Wywiad

Jak współczesna medycyna zapatruje się na dietę wegetariańską i wegańską wśród dzieci? Największe medyczne bądź żywieniowe organizacje na świecie, takie jak American Dietetic Association (Amerykańskie Stowarzyszenie Dietetyków), British Dietetic Association (Brytyjskie...

Sylwia Chutnik, prezes Fundacji MaMa dla wegemaluch.pl

Sylwia Chutnik, prezes Fundacji MaMa dla…

Wywiad

Sywila Chutnik to cicha woda czy trudny do ujarzmienia żywioł? To, oczywiście, zależy od sytuacji. Zazwyczaj jestem jednak spokojnym żywiołem.   Jesteś prezesem fundacji MaMa, czym się zajmujecie? Nasza fundacja zajmuje się szeroko pojętymi...

Dezerter dla WegeMaluch.pl

Dezerter dla WegeMaluch.pl

Wywiad

Wegetarianizm to tylko dieta czy też sposób na życie?Krzysztof Grabowski: Myślę, że jedno i drugie. Jeżeli podjęło się świadomą decyzję o rezygnacji z jedzenia mięsa, to siłą rzeczy wybrało się...

Barbara Labuda, wegetarianka od 20 lat

Barbara Labuda, wegetarianka od 20 lat

Wywiad

Jak wegetarianizm pojawił się w Pani życiu?Wegetarianizm pojawił się w moim życiu przeszło 20 lat temu, głownie dzięki  rozmowom o tym w jaki sposób hodowane są zwierzęta na ubój i...

Maria Szyszkowska 'O istocie wegetarianizmu'

Maria Szyszkowska 'O istocie wegetariani…

Wywiad

Wegetarianizm to dla Pani...Wegetarianizm jest dla mnie wyrazem szacunku dla zwierząt. Jest też zarazem protestem wobec swoistego kanibalizmu. Jest też wyrazem protestu wobec bestialskich metod hodowli drobiu i bydła. Jest...

Jedynie mądrze przemyślany, zbilansowany jadłospis wegetariański może być zdrowy.

Jedynie mądrze przemyślany, zbilansowany…

Wywiad

Rozmowa z Agnieszką Biernat, weganką od 21 lat, terapeutą-dietetykiem, właścicielką Gabinetu Dietoterapii na temat znaczenia diety w życiu dziecka w okresie niemowlęctwa oraz przedszkolnym. Dlaczego dieta odgrywa tak ważna rolę w...

Natalia Przybysz - jest mi coraz lepiej wśród bliskich

Natalia Przybysz - jest mi coraz lepiej …

Wywiad

O swoim prywatnym wegeświecie dla wegemaluch.pl opowiada Natalia Przybysz - Od kiedy i z jakich powodów przeszłaś na wegetarianizm?To było chyba w piątej klasie podstawówki. Nasza mama próbowała wszystkiego by wyleczyć się...

Każdy ma prawo decydować o tym, co znajduje się na jego talerzu.

Każdy ma prawo decydować o tym, co znajd…

Wywiad

Z Moniką Mrozowską o byciu "wege" - Wegetarianizm jest dla Ciebie......czymś tak naturalnym jak oddychanie :-) - Jak wegetarianizm kształtuje osobowość młodego człowieka?Bardzo wpływa na wzrost empatii i mam wrażenie, że...

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?